Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Világháborús centenárium - Könyv jelent meg az asinarai börtönszigetről

A balkáni "halálmars" és az északnyugat-szardíniai Asinara börtönsziget történetéről szóló könyv jelent meg a napokban. A Szamár-sziget szellemkatonái című kötet csak az első része Margittai Gábor és kutatótársa, Major Anita Asinara-projektjének, amely nemzetközi vándorkiállítással, majd egy dokumentumfilmmel folytatódva állít emléket annak a több ezer, köztük rengeteg magyar első világháborús katonának, akik soha nem tértek vissza a szardíniai hadifogolytáborból.

0 Tovább

Kalász Márton: minden művem hátterében a származásom áll

Kalász Márton dél-baranyai sváb költő, író, műfordító szerint gondolkodását, nyelvezetét és egész életét meghatározták anyanyelvével és választott anyanyelvével, a magyarral kapcsolatos élményei, amelyek minden alkotásában is tetten érhetők. A Kossuth-, kétszeres József Attila- és Quasimodo-díjas költő, aki szeptember 8-án lett 80 éves, azt tervezi, hogy új lírai és prózai műben is feldolgozza gyermekkora emlékeit.

0 Tovább

Bohumil Hrabal születésének 100. évfordulóját ünnepli Csehország

Színházi előadásokkal, irodalmi művek felolvasásával, kiállításokkal és speciális sörrel, valamint és galambok kiengedésével is ünnepli ezekben a napokban Csehország Bohumil Hrabal, a világhírű cseh író születésének 100. évfordulóját.

0 Tovább

Hrabal 100 - Bohumil Hrabal kollázsaiból nyílik kiállítás Budapesten

Bohumil Hrabal kollázsai mellett Vladimír Boudník, Zdenek Bouse és Oldrich Hamera cseh képzőművészek grafikáit vonultatja fel egy kiállítás, amely a népszerű cseh író születésének 100. évfordulója alkalmából nyílik kedden az Óbudai Társaskör Galériában.

0 Tovább

Weöres 100 - Kulturális programokkal zárul az emlékév

Az emlékév eseményeit összefoglaló kiadvány bemutatójával és egész napos kulturális programokkal zárul a Weöres Sándor Centenáriumi Év a Művészetek Palotájában szerdán, a magyar kultúra napján, amely egyúttal a költő halálának 25. évfordulója is.

0 Tovább
«
12

bookmixer

blogavatar

Megjelenések, regények, szakkönyvek, szerzők - ez a mixer azért van itt, hogy kikeverje neked az olvasnivalót az internetszerte legfrissebb hírekből!

Utolsó kommentek