Mint online könyváruház dolgozói, a booker.hu csapata számtalan könyvvel találkozik egy év folyamán, hiszen rengeteg különböző beállítottságú olvasó vásárol nálunk. Sokan kérdezik, hogy mi melyik regényt ajánljuk, hiszen 100.000 címből nehéz választani. Természetesen megvannak a 2013-as nagy regény-kedvenceink, ezek a következők:
Szerző: Indrek Hargla
Műfaj: középkori történelmi krimi
Kiadó: Metropolis Media
Miért jó, miért szeretjük:
1. rendkívül hiteles, alapos középkorkép
2. szerethető karakterek
3. pörgős cselekmény
Kinek ajánljuk: bárkinek, aki szereti a kalandregényeket, a krimit vagy a középkort! A Melchior történelmi és irodalmi szempontból is egy remek, érdekes kaland egy hitelesen bemutatott középkori városban. TV-sorozat készül belőle.
Szerző: James S. Corey
Műfaj: űropera/sci-fi/krimi/thriller
Kiadó: Fumax
Miért jó, miért szeretjük:
1. tudományosan hiteles
2. igazi noir hangulat - a világűrban
3. elképesztően izgalmas - és végig fenntartja az érdeklődést, pedig igen hosszú!
Kinek ajánljuk: aki szereti a sci-fit, nem tud mellélőni a Leviatán ébredésével. Ráadásul a James S. Corey álnév mögött két író rejtőzik, egyikük a Trónok harcát jegyző George R. R. Martin barátja és asszisztense - így aki Martint és az ő realisztikus, sötét stílusát kedveli, az a Leviatánt is falni fogja. Már szintén készül belőle a TV-sorozat is, amelynek producere George R. R. Martin lesz!
Szerző: Leiner Laura
Műfaj: szépirodalom
Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Miért jó, miért szeretjük:
1. 744 oldalas zárása egy remek sorozatnak
2. valódi szereplők, valódi érzelmekkel
3. nagybetűs HANGULAT
Kinek ajánljuk: azoknak, akik éppen gimibe járnak - nekik igazán sok problémán és mindennapi szürkeségen segít átlendülni a könyv. Azoknak, akik gimibe készülnek - hadd lássák, hogy lehet jó élmény a gimnázium. De azoknak is, akik szeretik a szépen megírt, valódi, élő történeteket és szeretnének lélekben visszakirándulni egy gimnáziumba, amely egy életn át elkíséri tanulóit.
Szerző: Imre Viktória Anna 
Műfaj: fantasy
Kiadó: Ulpius-ház
Miért jó, miért szeretjük:
1. egy igazi őrült ötlet - nagyon jól megírva
2. mély szimbolika - jó mondanivaló
3. egyediség
Kinek ajánljuk: Nioba városa éjszakánként átalakul, embereket, családokat szakítva szét egymástól - és ebben a káoszban is van élet. Azoknak ajánljuk elsősorban, akik a Szergej Lukjanyenko vagy Neil Gaiman-féle irodalmat kedvelik, azokat a világokat, ahol bármi megtörténhet, és azoknak, akik szeretik az igazán vagány, egyedi fantasy világokat.
Szerző: Christopher Moore
Műfaj: humoros regény
Kiadó: Agave
Miért jó, miért szeretjük:
1. elképesztő humor (a Biff evangéliuma szerzőjétől!)
2. autentikus franciaországi hangulat
3. szürreális utazás
Kinek ajánljuk: mindenkinek, aki nem félti a rekeszizmait egy 352 oldalas folyamatos röhögéstől! Christopher Moore írása egyszerűen annyira szellemes, gunyoros és vicces, hogy nem lehet megállni nevetés nélkül. Óvatosan a buszon, az emberek hajlamosak furán nézni ránk, ha könyvvel a kezünkben szakadunk a kacagástól...
Szerző: Elisabetta Gnone
Műfaj: fantasy, tündéres
Kiadó: Könyvmolyképző
Miért jó, miért szeretjük:
1. univerzális, minden korosztály számára ajánlott
2. egy tényleg varázslatos tündérvilág
3. nincs apokalipszis, nincs depressziós főhős, és mégis működik a történet
Kinek ajánljuk: mindenkinek! Valószínűleg most az összes férfi olvasónk felvonja a szemöldökét, de hé - én is férfi vagyok, és ez a regénysorozat elvarázsolt. A legjobb talán az benne, hogy nincs világokat fenyegető sötétség, nincs a háttérben sejlő bűntény, 15 évig szunnyadó sötét mágus... és a történet mégis érdekes és működik, felnőtt férfiaknak ugyanúgy, mint 6-14 éves lányoknak vagy az esténként felolvasó nagypapának... végre egy könyv, amit TÉNYLEG mindenki élvezettel olvashat!
Szerző: Neil Gaiman
Műfaj: modern, városi fantasy
Kiadó: Agave
Miért szeretjük:
1. Neil Gaiman újra a csúcson
2. 200 oldalban több történet van, mint sok 800 oldalas kötetben
3. szellemi és lelki kaland egyszerre
Kinek ajánljuk: Neil Gaimant talán már nem kell ajánlani azoknak, aki olvasta az Amerikai isteneket, a Temető könyvét vagy a Coraline-t. Elég annyit mondani, hogy eddig az Óceán az út végén Gaiman egyik legrövidebb regénye - és az olvasók egybehangzó véleménye szerint most felülmúlta önmagát. 200 oldalban! Hát, erre nagyon kíváncsiak voltunk - és bizony, igazat adunk a véleményekkel. Ez az egyik legneilgaimanebb könyv, punktum!
Szerző: Mark Lawrence
Műfaj: fantasy, science fiction, posztapokaliptikus
Kiadó: Fumax
Miért jó, miért szeretjük:
1. az író nagyon tud írni, a fordító nagyon tud fordítani
2. egyszerre működő fantasy és sci-fi
3. Jorg <3
Kinek ajánljuk: erre a könyvre szokták mondani, hogy 16+ korú fiúknak szánta a szerző - ne tessék bedőlni nekik! Azoknak ajánljuk, akik szeretik a fantasy zordabb fajtáját (mint amilyen a Trónok harca vagy a Conan, a barbár is), vagy azokat a könyveket, amelyek nem csak a történetükkel, hanem a nyelvezetükkel is beszippantanak. Egy kommentelő úgy jellemezte: "Mintha a Trónok harca egy élvezetes éjszakát töltött volna a Fallout 3-mal, és gyerekük született volna", és bizony ez helytálló!
Szerző: Richard Adams (A Gesztenye, a honalapító szerzője)
Műfaj: állatregény,
Kiadó: Metropolis Media

Miért jó, miért szeretjük:

1. hiteles állatszereplők
2. könnyfacsaró pillanatok
3. választékos, kiemelkedően szép nyelvezet

Kinek ajánljuk?

Ajánljuk az állatkísérletek ellenzőinek és a kutyafanatikusoknak. Azok számára is kielégítő élmény, akik szeretik a komoly, sötét történeteket és a tragikumot. Figyelem! A regényben előfordulhatnak felkavaró jelenetek, és nem árt, ha tartunk magunknál néhány zsebkendőt is.
Szerző: George R. R. Martin (A Trónok harca szerzője)
Műfaj: dark fantasy, vámpíros
Kiadó: Alexandra

Miért jó, miért szeretjük:

1. Új megközelítése a vámpírmítosznak
2. Elképesztő fantázia
3. Izgalmas cselekmény

Kinek ajánljuk?

Ajánljuk azoknak a vámpírrajongóknak, akik szeretnének magukévá tenni egy új nézőpontot az éjszaka gyermekeiről. Azoknak is, akik rajonganak a dark fantasykért és a hiteles, logikus megközelítésű fantáziaregényekért.
+1: Anthony Sheenard (Szélesi Sándor) ajánlja: Az idő bolondjai
Szerző: Benyák Zoltán
Műfaj: sci-fi
Kiadó: Grafoman Kiadó
Miért jó, miért szeretjük:
1. igen egyedi írói látásmód
2. rendkívüli fantázia, ötletek
3. elképesztő karakterek
Kinek ajánljuk:
Elsősorban 18 év feletti science fiction olvasóknak szól ez a könyv - de azoknak is jó szívvel ajánljuk, akik kedvelik Neil Gaiman vagy Terry Pratchett stílusát. A nagyon újszerű, egyedi írói látásmód mellett Benyák Zoltán olyan erejű fantáziáról tesz tanúbizonyságot, ami valóban Gaiman szintjét ostromolja, ötletei pedig annyira egyediek és izgalmasak, hogy már emiatt is érdemes olvasni őt - ésráadásul nagyon, nagyon tud írni!
forrás: booker.hu