Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kalász Márton: minden művem hátterében a származásom áll

Kalász Márton dél-baranyai sváb költő, író, műfordító szerint gondolkodását, nyelvezetét és egész életét meghatározták anyanyelvével és választott anyanyelvével, a magyarral kapcsolatos élményei, amelyek minden alkotásában is tetten érhetők. A Kossuth-, kétszeres József Attila- és Quasimodo-díjas költő, aki szeptember 8-án lett 80 éves, azt tervezi, hogy új lírai és prózai műben is feldolgozza gyermekkora emlékeit.

0 Tovább

Hobo: lemez Ady-versekkel, koncertek a Vadászat jubileumán

A föltámadás szomorúsága címmel Ady Endre verseiből és Fekete-Kovács Kornél zenéivel készített lemezt Hobo (Földes László). Az MTI-nek arról is beszélt, hogy a Hobo és Bandájával a közeljövőben többször koncertezik a 30 éve megjelent Vadászat című album anyagával.

0 Tovább

Kányádi Sándor költőt köszöntötték 85. születésnapján

Az idén 85 esztendős Kányádi Sándor Kossuth-díjas költőt köszöntötték barátai, pályatársai és tisztelői születésnapja alkalmából kedden a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).

0 Tovább

A költészet napja - Újra Versmaraton a Thália Színházban

Mintegy 70 kortárs költő olvassa fel verseit a Thália Színház Mikroszínpadán április 11-én, a költészet napján szervezett negyedik Versmaratonon; az egész napos programba az idén a középiskolásokat is bevonják.

0 Tovább

Kányádi Sándor költő személyesen adta át egyik művét Ferenc pápának

Az olasz fővárosban olvassa fel verseit Kányádi Sándor magyar költő, aki egyik művét Ferenc pápának is átadta.

0 Tovább
«
123

bookmixer

blogavatar

Megjelenések, regények, szakkönyvek, szerzők - ez a mixer azért van itt, hogy kikeverje neked az olvasnivalót az internetszerte legfrissebb hírekből!

Utolsó kommentek