Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2013 a Képzelet Birodalmában - a Galaktika sikerlistája

"Miközben izgatottan várjuk az új évben megjelenő könyveket, filmeket és sorozatokat, nem felejtjük el a tavalyi év legjobbjait. Nézzük meg, hogy melyik sci-fi kötetek voltak a legsikeresebbek olvasóink körében!

0 Tovább

Kiosztották a Zsoldos Péter-díjakat!

A hétvégén megtartott HungaroCon országos sci-fi találkozón kiosztották a Zsoldos Péter-díjat, a tematika legrangosabb magyar irodalmi díját. Regény kategóriában Bálint Endre műve, A Programozó Könyve kapta az elismerést, míg novella kategóriában Szélesi Sándor Míg mozgok, van világ című írása bizonyult a legjobbnak. Kisregény kategóriában a nevezett művek alacsony száma miatt nem került a díj kiosztásra, a művek jövőre kerülnek értékelésre.

0 Tovább

Stalker- Nyolc év a szovjet cenzúrával szemben

Sci-fi

Nyolc év a szovjet cenzúrával szemben

Megjelent Arkagyij és Borisz Sztrugackij a Stalker - Piknik az árokparton című klasszikusa, melyet most először vehet kézbe cenzúrázatlanul az olvasó. A kötet a regény mellett a belőle merítő Tarkovszkij film irodalmi forgatókönyvének egyik korai változatát is tartalmazza, az utószóban pedig a testvérpár és a szovjet cenzúra nyolc éven át tartó párharca elevenedik meg.
0 Tovább

bookmixer

blogavatar

Megjelenések, regények, szakkönyvek, szerzők - ez a mixer azért van itt, hogy kikeverje neked az olvasnivalót az internetszerte legfrissebb hírekből!

Utolsó kommentek