Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Korabeli cikkek alapján idézi fel a békeidők utolsó napjait Gerő András új könyve

A Merénylettől hadüzenetig című kötet a történelmi Magyarország területéről származó, 60 sajtótermék cikkei alapján készült szövegválogatás, amely a Ferenc Ferdinánd és felesége ellen 1914. június 28-án elkövetett merénylet, majd a Monarchia, 1914. július 28-i hadüzenete között eltelt 31 nap történéseit dolgozza fel a korabeli közhangulat és közérdeklődés alapján - mondta el a kötetet szerkesztő Gerő András történész az MTI-nek.

0 Tovább

Hiánypótló monográfia jelent meg Johannes Brahmsról

Hiánypótló monográfia jelent meg Johannes Brahmsról a világhírű német bariton, Dietrich Fischer-Dieskau tollából. A Holnap Kiadó gondozásában kiadott kötetet hétfőn mutatták be a Pesti Vigadóban.

0 Tovább

Bestseller lett a Mein Kampf angol nyelvű digitális kiadásaiból

Bestseller lett a Mein Kampf digitális kiadásaiból - állítja Chris Faraone bostoni író és újságíró, aki szerint Adolf Hitler könyve annak köszönheti hirtelen jött népszerűségét, hogy a digitális változatot az érdeklődők anélkül olvashatják iPadjükön, hogy arról bárki tudna.

0 Tovább

Megjelent Kosáry Domokos börtönben írt olvasónaplója

Születésének 100. évfordulója alkalmából megjelent Kosáry Domokos (1913-2007) történész-akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia néhai elnöke börtönben írott olvasónaplója, A chilloni fogoly. A kötetet, amelyben A történelem veszedelmeiről címmel válogatott tanulmányai is olvashatók, pénteken mutatják be az Akadémián.

0 Tovább
12
»

bookmixer

blogavatar

Megjelenések, regények, szakkönyvek, szerzők - ez a mixer azért van itt, hogy kikeverje neked az olvasnivalót az internetszerte legfrissebb hírekből!

Utolsó kommentek