Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megjelent az Örökbecsű limlom - Ljudmila Ulickaja utolsó könyve?

Vegyes műfajú írásokat tartalmaz Ljudmila Ulickaja Örökbecsű limlom című könyve, amelyet sokáig az utolsónak szánt a világhírű orosz szerző. A kötet fordítója, Goretity József szerint összegző jellegű munkáról van szó, Ulickaja legszemélyesebb könyvéről.

0 Tovább

Irodalmi pályázat az első világháborúról

Múzsák a lövészárokban címmel katonai irodalmi pályázatot írt ki a Honvédelmi Minisztérium. Az első világháborút megidéző személyes hangvételű művek beküldési határideje 2014. február 20.

0 Tovább

A könyvégetés ellen tiltakoztak Miskolcon

Demonstrációval, közös verseléssel tiltakozó akciót szerveztek ellenzéki pártok miskolci női aktivistái, politikusai, szimpatizánsai vasárnap a borsodi megyeszékhelyen, a megmozdulással a közelmúltban Miskolcon történt könyvégetést ítélték el.

0 Tovább

Konferencia Ady modern, nyugatos magyarságáról

Ady Endre modern, nyugatos magyarságáról, bizonyos vonatkozásaiban megkopott, más szempontból nagyon is aktuális életművéről rendeztek konferenciát a Politikatörténeti Intézetben Budapesten csütörtökön.

0 Tovább

Könyvgyűjtést hirdet a Petőfi Irodalmi Múzeum

Ifjúsági és mesekönyveket gyűjt a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) november 18. és december 16. között hátrányos helyzetű gyerekeknek.

0 Tovább

bookmixer

blogavatar

Megjelenések, regények, szakkönyvek, szerzők - ez a mixer azért van itt, hogy kikeverje neked az olvasnivalót az internetszerte legfrissebb hírekből!

Utolsó kommentek