Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kiosztották a Zsoldos Péter-díjakat!

A hétvégén megtartott HungaroCon országos sci-fi találkozón kiosztották a Zsoldos Péter-díjat, a tematika legrangosabb magyar irodalmi díját. Regény kategóriában Bálint Endre műve, A Programozó Könyve kapta az elismerést, míg novella kategóriában Szélesi Sándor Míg mozgok, van világ című írása bizonyult a legjobbnak. Kisregény kategóriában a nevezett művek alacsony száma miatt nem került a díj kiosztásra, a művek jövőre kerülnek értékelésre.

0 Tovább

Megjelent Kosáry Domokos börtönben írt olvasónaplója

Születésének 100. évfordulója alkalmából megjelent Kosáry Domokos (1913-2007) történész-akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia néhai elnöke börtönben írott olvasónaplója, A chilloni fogoly. A kötetet, amelyben A történelem veszedelmeiről címmel válogatott tanulmányai is olvashatók, pénteken mutatják be az Akadémián.

0 Tovább

Putyin és az apokalipszis: Magyarországon járt az Orosz népellenes mesék bemutatóján Dmitrij Gluhovszkij

Az ellenzék egyik utolsó szabad médiuma az irodalom maradt Oroszországban - mondta el az MTI-nek Dmitrij Gluhovszkij orosz író, aki az Európa Könyvkiadónál megjelent új könyve, az Orosz népellenes mesék bemutatójára érkezett Magyarországra.

0 Tovább

Újabb magyar könyvek jelennek meg törökül Törökországban!

Újabb magyar művek jelentek meg török fordításban: ezúttal egy magyar versantológia és Ujkéry Csaba Handzsár a tükörben című regénye vált hozzáférhetővé török nyelven.

0 Tovább

Megjelenik Kepes András Tövispusztája angolul!

Az angolul is megjelent Tövispuszta című első regényét mutatja be Kepes András újságíró, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tanára csütörtökön a Londoni Magyar Kulturális Központban.

0 Tovább

bookmixer

blogavatar

Megjelenések, regények, szakkönyvek, szerzők - ez a mixer azért van itt, hogy kikeverje neked az olvasnivalót az internetszerte legfrissebb hírekből!

Utolsó kommentek