Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ilyen még nem volt: X-faktort rendez az olasz köztévé íróknak!

A világ első irodalmi tehetségkutatója indult Masterpiece (Mestermű) címmel az olasz köztévében; a győztes könyvét százezer példányban megjelenteti a rangos Bompiani kiadó.

0 Tovább

Elhunyt a Nobel-díjas Doris Lessing

Meghalt Doris Lessing irodalmi Nobel-díjas brit írónő. Lessing kilencvennégy éves volt. 1919-ben született az akkor még Perzsiaként ismert Irán egyik nyugati városában, Kermanshahban, de Zimbabwében, az akkori Rodéziában nőtt fel, ott ahol egyik első nagy regénye, A fű dalol játszódik.

0 Tovább

Multimediális kiállítás a beat mozgalomról a Lumúban

Film- és hangfelvételeken, fotókon, kéziratokon, számos eddig soha nem látható dokumentumon keresztül idézi fel Ginsberg, Kerouac, Burroughs és társaik alakját, a beat mozgalom történetét a Beat-nemzedék - Allen Ginsberg című kiállítás, amely szombattól látható a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban (Lumú).

0 Tovább

Majdnem nyolcvan év után jelenik meg a cenzúrázatlan Márai-regény



Mintegy nyolc évtized után vehetik kézbe a magyar olvasók a TELJES Egy polgár vallomásai című regényt, Márai Sándor remekművének eddigi cenzúrázott változata helyett. A kötetet november 4-én jelenteti meg az életművet gondozó Helikon Kiadó.

0 Tovább

Toll a füledbe! - abszurd szövegek pályázata a Librariusnál

Toll a füledbe! címmel abszurd szövegek írására hirdetett pályázatot a Librarius.hu irodalmi közösségi weboldal. A versenyre november 10-ig lehet elküldeni a háromezer karakternél nem hosszabb írásokat.

0 Tovább

bookmixer

blogavatar

Megjelenések, regények, szakkönyvek, szerzők - ez a mixer azért van itt, hogy kikeverje neked az olvasnivalót az internetszerte legfrissebb hírekből!

Utolsó kommentek