Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nobel-díj - Gyimesi Timea irodalmár: az identitáskeresés és az emlékezés áll a Modiano-életmű középpontjában

Patrick Modiano a mai francia regény egyik nagy klasszikusa, életművének középpontjában az identitáskeresés áll - méltatta a Szegedi Tudományegyetem Francia Nyelvi és Irodalmi Tanszékének tanára a csütörtökön Nobel-díjjal kitüntetett francia írót.

0 Tovább

Orhan Pamuk isztambuli múzeuma lett a 2014-es év európai múzeuma

Az Orhan Pamuk Nobel-díjas török regényíró Az ártatlanság múzeuma című regényének tárgyi illusztrálására hivatott, azonos nevű isztambuli gyűjteményt tüntette ki a 2014-es Év Európai Múzeuma díjjal az Európai Múzeumi Fórum (EMF) nevű szervezet.

0 Tovább

Kun Árpádé az idei Aegon Művészeti Díj

Kun Árpád kapta Boldog Észak című művéért idén az Aegon Művészeti Díjat és a vele járó nettó hárommillió forintot - közölték a szervezők a szerdai díjátadó gálát követően az MTI-vel.

0 Tovább

Pintér Béla kapja az Artisjus Irodalmi Nagydíjat

Drámák című gyűjteményes kötetéért Pintér Béla veheti át az Artisjus Irodalmi Nagydíjat, az irodalmi díjakat pedig Tompa Andrea, Takács Zsuzsa és Havasréti József kapják; az elismeréseket április 23-án adják át a szervezet budapesti székházában.

0 Tovább

Rangos dizájndíjat kapott a MúzeumCafé könyve

Az amerikai Art Directors Club rangos világversenyén úgynevezett silver cube winner díjjal, azaz ezüstkockával jutalmazták a MúzeumCafé könyvsorozat első darabját, György Péter Múzeum, a tanulóház - Múzeumelméleti esettanulmányok című tanulmánykötetét.

0 Tovább
«
123

bookmixer

blogavatar

Megjelenések, regények, szakkönyvek, szerzők - ez a mixer azért van itt, hogy kikeverje neked az olvasnivalót az internetszerte legfrissebb hírekből!

Utolsó kommentek