Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hilary Mantel új könyvében nyoma sincs Thomas Cromwellnek


Szeptemberben kerül a boltok polcaira Nagy-Britanniában Hilary Mantel új könyve, amelyben azonban nyoma sincs Thomas Cromwellnek, a Booker-díjas Farkasbőrben (Wolf Hall) és Bring up the Bodies című történelmi regények főszereplőjének, hanem napjainkban játszódó novellák sorakoznak benne.

0 Tovább

Günter Grass nem ír több regényt

Günter Grass lezárta regényírói munkásságát. Ezt az irodalmi életművéért 1999-ben Nobel-díjjal kitüntetett német író, festő, grafikus jelentette be egy hétfőn megjelenő interjúban.

0 Tovább

Kiosztották a Zsoldos Péter-díjakat!

A hétvégén megtartott HungaroCon országos sci-fi találkozón kiosztották a Zsoldos Péter-díjat, a tematika legrangosabb magyar irodalmi díját. Regény kategóriában Bálint Endre műve, A Programozó Könyve kapta az elismerést, míg novella kategóriában Szélesi Sándor Míg mozgok, van világ című írása bizonyult a legjobbnak. Kisregény kategóriában a nevezett művek alacsony száma miatt nem került a díj kiosztásra, a művek jövőre kerülnek értékelésre.

0 Tovább

Elhunyt a Nobel-díjas Doris Lessing

Meghalt Doris Lessing irodalmi Nobel-díjas brit írónő. Lessing kilencvennégy éves volt. 1919-ben született az akkor még Perzsiaként ismert Irán egyik nyugati városában, Kermanshahban, de Zimbabwében, az akkori Rodéziában nőtt fel, ott ahol egyik első nagy regénye, A fű dalol játszódik.

0 Tovább

Pierre Lemaitre történelmi témájú regénye nyerte el a Goncourt-díjat

Pierre Lemaitre első világháborús témájú regénye, az Au revoir la-haut (Viszlát fent) című műve kapta meg a legrangosabb francia irodalmi díjat, a Goncourt-t hétfőn.
0 Tovább

bookmixer

blogavatar

Megjelenések, regények, szakkönyvek, szerzők - ez a mixer azért van itt, hogy kikeverje neked az olvasnivalót az internetszerte legfrissebb hírekből!

Utolsó kommentek