Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kalász Márton: minden művem hátterében a származásom áll

Kalász Márton dél-baranyai sváb költő, író, műfordító szerint gondolkodását, nyelvezetét és egész életét meghatározták anyanyelvével és választott anyanyelvével, a magyarral kapcsolatos élményei, amelyek minden alkotásában is tetten érhetők. A Kossuth-, kétszeres József Attila- és Quasimodo-díjas költő, aki szeptember 8-án lett 80 éves, azt tervezi, hogy új lírai és prózai műben is feldolgozza gyermekkora emlékeit.

0 Tovább

Fellázadtak a francia könyvesboltok Valerie Trierweiler kötete miatt

Fellázadt jó néhány francia könyvesbolt az ellen, hogy árusítsa Francois Hollande francia elnök volt élettársa, az egykori first lady, Valerie Trierweiler könyvét.

0 Tovább

Országos nyilvános irodalmi olvasási akciót tartanak Lengyelországban

Bronislaw Komorowski lengyel államfő indítja el szeptember 6-án a varsói Szász Kertben az idei "nemzeti olvasási akciót". Idén Henryk Sienkiewicz híres trilógiáját fogják Lengyelország-szerte nyilvánosan olvasni.

0 Tovább

Napvilágra kerültek a Karcsi és a csokoládégyár című regény kimaradt részei

Roald Dahl Karcsi és a csokoládégyár című gyermekregényének egy kimaradt fejezetét és eddig nem ismert szereplőit mutatta be a néhai író hagyatékának kezelője. Dahl klasszikusa idén októberben ünnepli megjelenésének 50. évfordulóját.

0 Tovább

Több száz év milliónyi könyvillusztrációja érhető el az interneten

Az elmúlt 500 évben megjelent több mint 600 millió könyvből vonta ki a fotókat, rajzokat és más képi illusztrációkat egy amerikai kutató, aki meg is osztotta az adatbázist az interneten.

0 Tovább

bookmixer

blogavatar

Megjelenések, regények, szakkönyvek, szerzők - ez a mixer azért van itt, hogy kikeverje neked az olvasnivalót az internetszerte legfrissebb hírekből!

Utolsó kommentek