Kolozsváron Kelemen Hunor romániai kulturális miniszter nyitotta meg az Ünnepi Könyvhét vasárnapig tartó rendezvénysorozatát a városközpontban álló Bánffy palota udvarában.

    Az irodalom a legnagyobb ablak a világra - mondta beszédében Kelemen Hunor, hozzátéve, számára a legemlékezetesebb utazásokat mindig az irodalom adta. 


    A mai digitális világban úgy tűnhet, hogy ami nincs az interneten, az nem is létezik - fogalmazott a tárcavezető. "De ki az, aki egy csendes estén az iPaddel ül le a csempekályha mellé a fotelbe, és úgy olvassa a legújabb könyvet. Amikor leülünk olvasni, a nyomtatott könyvet vesszük a kezünkbe" - fogalmazott Kelemen Hunor, aki szerint az Erdélyben negyedik alkalommal megrendezett könyvhét lehetőséget teremt arra, hogy a szerzők találkozzanak az olvasókkal. 


    A kolozsvári Ünnepi Könyvhetet a Bánffy Miklós év jegyében szervezték meg, és szakítva a korábbi kiadások helyszínével a városközpontban álló Bánffy palota udvarában rendezik meg. A könyvkiadók az emeleti körfolyosó árkádjai alatt állították fel standjaikat, az udvaron pedig színpad várja az érdeklődőket.


    Az eseményen fellép többek között Varró Dániel költő, a Magashegyi Underground, a Misztrál együttes, Ágnes Vanilla, slam poetry estet ad André Ferenc, Márkus András, Pion István és Simon Márton.

Forrás: MTI 2014. május 29.