Karácsonyi csomagot küld az idén is a Rákóczi Szövetség minden felvidéki magyar óvodásnak, valamint 31 délvidéki szórványtelepülés iskolakezdés előtt álló gyermekének.


    
A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ajándékcsomagot 13 259 felvidéki és 350 délvidéki óvodás kapja meg decemberben karácsonyi ünnepségeken a Rákóczi Szövetség Felvidéken működő célalap hálózatának, illetve a délvidéki Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével.
    
Az óvodások kétféle csomagot kapnak, koruknak megfelelően. A 4416 iskolakezdés előtt álló óvodás a többi között megkapja az Apáczai Kiadó iskolakezdési könyvcsomagját. Az ajándékcsomagokba tesznek emellett egy szülőkhöz szóló levelet és egy 12 pontos érvgyűjteményt, amely a magyar tannyelvű iskola választásának helyességéről és fontosságáról igyekszik meggyőzni a szülőket.
    
A Rákóczi Szövetség partnereivel együtt az idén is arra törekedett, hogy a szlovák nyelvű óvodába járó magyarul beszélő gyermekekhez is eljusson a csomag, szüleikhez pedig a levél - tették hozzá.
    
A szervezet emlékeztetett arra, hogy az óvodások karácsonyi megajándékozása 2004 óta része a Rákóczi Szövetség felvidéki iskolai beiratkozási programjának. A partiumi magyar óvodásokat márciusban ajándékozza meg a szövetség, igazodva a romániai iskolai beiratkozás időpontjához.
    
A Rákóczi Szövetség az iskolát 2014-ben kezdőknek is azt ígéri, hogy ha magyar tannyelvű iskolát választanak, számíthatnak a szervezet és a magyar civil társadalom beiratkozási ösztöndíjára.

Forrás: MTI