Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mint gyom a füvet - megjelent Jevgenyij Popov kötete, a Vodkára vodkát

Az orosz regény a hetvenes években feltörő új hullámának jeles képviselője, Jevgenyij Popov (1946) csekély kivétellel a peresztrojka előtti elbeszéléseit imigyen píárolja Esterházy Péter a hátsó borítón: "Vigyázat! Ha elkezdi, nem tudja abbahagyni."

0 Tovább

Kertész Imre: "Egy holokauszt-bohóc voltam"

Kertész Imre a Letzte Einkehr (Az utolsó kocsma) című könyvének jövő heti megjelenése alkalmából közölt interjúban elmondta: a kötetbe szerkesztett naplóbejegyzések írása közben nem gondolt arra, hogy kiadja ezeket a szövegeket. A 2001-2009-es időszakból származó szövegek valójában nem is naplóbejegyzések, hanem ötletek, gondolatok regényíráshoz, amelyeket csak rögzíteni akart, hogy ne merüljenek feledésbe, de "természetesen mégis" megfeledkezett róluk. Gyakran esténként vagy éjjel írt egy-egy sort egy füzetbe, amelyet aztán elsüllyesztett a fiókba. A feljegyzéseket a munkatársa találta meg, és úgy vélte, hogy "ez mégiscsak érdekes irodalmi anyag". Sorra hozta az oldalakat, és "a végére tényleg nagy adag papír gyűlt össze (...), most pedig megjelentetem, mert jó" az összegyűjtött anyag - mondta Kertész Imre.

0 Tovább

Irodalmi Nobel-díj: Murakami Haruki és Nádas Péter a legesélyesebb háromban!

London/Budapest, 2013. szeptember 5., csütörtök (MTI) - Közzétette oddsait a Ladbrokes fogadóiroda, ezzel elkezdődött a találgatás, hogy vajon ki nyeri az irodalmi Nobel-díjat 2013-ban: a fogadóirodánál Murakami Haruki japán író a favorit, Nádas Péter a harmadik helyen áll.

0 Tovább

A Booker-díj fő esélyesei

Nyilvánosságra hozták a világ egyik legrangosabb irodalmi elismerésének idei, 2013-as jelöltjeit megnevező, szűkített listáját.
0 Tovább

A kudarc sikere: máris elkapkodták Alföldi Róbert színházigazgatóságának kötetét!

Több ezer példány kelt már el Csáki Juditnak a Nemzeti öt évét feldolgozó munkájából

Egy hete jelent meg Csáki Judit könyve Alföldi színháza - Öt nemzeti év címmel. A Libri kiadó már az utánnyomást intézi - derült ki a kötet keddi sajtóbeszélgetésén. Alföldi úgy véli, színháza művészileg, társadalmilag és politikailag is társadalmi tényezővé vált az országban, majd hozzátette: "Most már kijelenthetjük azt is, politikai okokból nem folytathatom a színházvezetést."

0 Tovább

bookmixer

blogavatar

Megjelenések, regények, szakkönyvek, szerzők - ez a mixer azért van itt, hogy kikeverje neked az olvasnivalót az internetszerte legfrissebb hírekből!

Utolsó kommentek